Zestaw 8 naturalnie fermentowanych soków, specjalnie wyselekcjonowanych pod kontem wspomagania oczyszczania organizmu z toksyn.
Nie zdajemy sobie sprawy jak duża liczba obcych związków, szkodliwych dla zdrowia zalega w naszym organizmie. Współczesny tryb życia, przetworzona żywność, zanieczyszczenia, papierosy i alkohol negatywnie wpływają na funkcjonowanie organizmu, powodując spadek energii oraz problemy ze zdrowiem. Soki Smart Green wspomagają procesy trawienne, kondycję jelit, a także proces redukcji toksyn z organizmu. Dobroczynne substancje zawarte w sokach kiszonych Smart Green wspierają ogólny stan zdrowia, dzięki czemu możemy zaobserwować zwiększenie odporności organizmu, przyśpieszenie metabolizmu oraz poprawę kondycji skóry i włosów.
Możesz zakupić także zestaw soków w Twoim ulubionym smaku:
Ekologiczny sok z buraków kiszonych 300ml opakowanie 6 sztuk
Ekologiczny sok wielowarzywny kiszony 300ml opakowanie 6 sztuk
Ekologiczny sok z marchwi kiszonej 300ml opakowanie 6 sztuk
Ekologiczny sok z kapusty kiszonej 300ml opakowanie 6 sztuk
Jakie korzyści daje spożywanie soków kiszonych? Przede wszystkim dostarcza dużą dawkę witaminy C, jednego z najsilniejszych przeciwutleniaczy, który pomaga neutralizować szkodliwe działanie wolnych rodników. Dodatkowo kiszone warzywa są źródłem kwasu mlekowego - substancji, która wspomaga oczyszczanie organizmu i wzmacnia system obronny. Kwas mlekowy wspomaga regulacje flory bakteryjnej w jelitach, wspomaga trawienie oraz wchłanianie produktów przemiany materii.
W skład zestawu 7-dniowego detoksu sokami Smart Green wchodzą:
Sok z kiszonego buraka 300ml
Skład: Sok z ekologicznych kiszonych buraków, ekologiczny czosnek, sól; wyciskany sok, nie z koncentratu
Burak wspomaga procesy krwiotwórcze, reguluję prace nerek oraz sprzyja poprawie kondycji zdrowia. Jest również bogatym źródłem witaminy: B1, B2, C, PP, E, K1 oraz związków mineralnych m.in.: krzemu, wapnia, magnezu , żelaza, manganu, sodu. Poprzez swoje dobroczynne właściwości sok z kiszonego buraka stosowany jest w profilaktyce raka żołądka*.
Sok z kiszonej kapusty 300ml
Skład: Sok z ekologicznej kiszonej kapusty, sól; wyciskany sok, nie koncentratu
Kapusta to doskonałe źródło witamin z grupy B, C, K, E, nieocenione w zimowej walce z drobnoustrojami. Kapusta wspomaga poprawę naszego samopoczucia, wzmacnia odporność na stres oraz ma korzystny wpływ na układ nerwowy. Zawarte w kiszonej kapuście składniki bioaktywne sprzyjają profilaktyce nowotworowej. Sok z kiszonej kapusty stosowany jest do płukania gardła przy infekcjach górnych dróg oddechowych.
Sok z kiszonego kalafiora 300ml
Skład: Sok z ekologicznego kiszonego kalafiora, ekologiczny czosnek, sól kłodawska; wyciskany sok, nie z koncentratu
Kalafior to jedno z najcenniejszych warzyw z uwagi na jego wartości odżywcze i smakowe. Jest bogaty w witaminy A,C, kwas foliowy i minerały tj. potas i fosfor. Sok z kalafiora to również doskonały sposób na usunięcie toksyn z organizmu poprzez poprawienie zdolności wątroby do neutralizacji substancji potencjalnie toksycznych.
Sok z kiszonej marchwi 300ml
Skład: Sok z ekologicznej kiszonej marchwi, sól; wyciskany sok, nie z koncentratu
To niezmiernie bogate źródło witaminy A pełniącej niebagatelną rolę w procesie prawidłowego widzenia oraz wspierania ogólnej kondycji skóry. Poza tym stanowi źródło witamin: B1, B2 , PP, K i C. Marchew dostarcza ważnych związków mineralnych, takich jak wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, magnez, jod oraz potas- to im w głównej mierze zawdzięczamy jędrne ciało, piękną cerę oraz zdrowe mocne włosy i paznokcie.
Sok z kiszonego selera 300ml
Skład: Sok z ekologicznego kiszonego selera, ekologiczny czosnek, sól; wyciskany sok, nie z koncentratu
Wskazany do stosowania w problemach trawiennych, chorobach układu moczowego, oraz w kuracjach odtruwających organizm. Wspomaga zwalczanie wirusów, grzybów oraz niekorzystnych bakterii zgromadzonych w jelitach. Korzeń selera zawiera witaminy: K, A, kwas foliowy/B9 oraz minerały: potas i mangan. Ponadto sok z selera ze względu na korzystny wpływa na sprawność mentalną nazywany jest "polskim żeń-szeniem".
Sok z kiszonej pietruszki 300ml
Skład: Sok z ekologicznej kiszonej pietruszki, ekologiczny czosnek, sól; wyciskany sok, nie z koncentratu
Pietruszka zawiera dużą dawkę przeciwutleniaczy: m. in. pełniące rolę witaminy A, a także duże ilości witaminy K i C. Stosowana przy problemach układu pokarmowego i moczowego, a także przy łagodzeniu objawów trądziku. Pietruszka ma właściwości moczopędne i odtruwające, wspomaga usunięcie nadmiaru wody z organizmu, a także reguluje nadmierną fermentację w jelitach.
Sok z kiszonych brokułów 300ml
Skład: Sok z ekologicznie kiszonych brokuł, ekologiczny czosnek, sól; wyciskany sok, nie z koncentratu
Sok z brokułów kiszonych to bogate źródło substancji aktywnych wspomagających walkę z wrzodami żołądka i alergią. To skarbnica witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Brokuły to bardzo bogate źródło witamin: A, B1, B3, C jak również minerałów takich jak: wapń, fosfor, żelazo, siarkę potas czy magnez, jednak jego najcenniejszym składnikiem jest selen i sulforafan, który zalecany jest w profilaktyce wrzodów.
Sok wielowarzywny kiszony 300ml
Skład: Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych kiszonych: buraków 30%, pomidorów 30%, kapusty 10%, ogórków 10%, marchewek 10%, brokuł 10%, ekologiczny czosnek; wyciskany sok, nie z koncentratu
Dzięki takiemu połączeniu w jednym soku dostarczamy całe spektrum fantastycznych, prozdrowotnych właściwości. Sok tworzą warzywa takie jak:
-
Buraki: źródło witaminy: B1, B2, C, PP, E, K1, a także: krzemu, wapnia, magnezu , żelaza, manganu oraz sodu;
-
Pomidory dostarczają witaminę A, C i K, a także potas i mangan;
-
Kapusta zawiera witaminy: K, C, B9 (kwas foliowy) oraz: mangan, potas, wapń;
-
Ogórki to doskonałe źródło witaminy A,B,C oraz K;
-
Marchew to przede wszystkim źródło - alfa i beta karotenu, zawiera także: mangan, potas i żelazo.
Sok wielowarzywny to kompleksowy, prozdrowotny produkt – bomba witaminowa. Łączy on w sobie właściwości soków składowych wykazując działanie: regulujące dla układu trawiennego, wzmacniające organizm, a także poprawiające stan zdrowia oczu.
Witamina A- źródło młodości i zdrowia, dobroczynny wpływ na wzrok oraz skórę Witamina B-właściwe funkcjonowanie układu nerwowego Witamina C-wzmacnia układ odpornościowy Witamina E-chroni organizm przed uszkodzeniem komórek, wywoływanym przez wolne rodniki Witamina K – mocne naczynia krwionośne, właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne Witamina PP - prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego |